Misschien vind je dit ook leuk
Elektrisch rijden wordt, zeker met de stijgende benzine prijzen steeds populairder. Een positieve ontwikkeling gezien elektrisch rijden aanzienlijk minder vervuilend is voor het milieu dan het rijden op benzine.
Wanneer je overstapt op elektrisch rijden draag je bij aan het verduurzamen van energieverbruik. Je bent niet meer afhankelijk van de import van benzine en de schommelende prijzen, maar maakt vooral gebruik van oplaadpunten voor groene energie.
Twijfel je of je wilt overstappen op elektrisch rijden, privé of zakelijk? Wij leggen je uit waar je rekening mee moet houden.
Hoeveel oplaadpunten zijn er in Nederland?
Nederland kent momenteel zo’n 81.000 laadpalen voor elektrische auto’s. Hiermee bevinden we ons onder de koplopers in Europa wat betreft oplaadpunten. Het merendeel van de oplaadpunten vind je in het westen. Gelukkig neemt het aantal laadpalen nog steeds toe en wordt elektrisch rijden in andere provincies ook toegankelijker.
Moet je betalen voor een laadpaal aan huis?
Je kunt ervoor kiezen om zelf een oplaadpunt te laten installeren aan huis. De kosten hiervoor zijn voor je eigen rekening. Een oplaadpunt aan huis kost al snel minstens 600 of 700 euro. Je verdient deze kosten echter terug doordat je bent aangesloten op je eigen elektra netwerk.
Is elektrisch rijden goedkoper dan benzine?
Kosten voor elektrisch rijden zijn afhankelijk van het soort oplaadpaal voor je elektrische auto. Thuis opladen is vaak goedkoper dan opladen bij een publiek oplaadpunt. Hoe de kosten hiervan zich verhouden tot rijden op benzine is natuurlijk ook afhankelijk van de reguliere brandstofprijzen bij tankstations. Zeker met de huidige hoge benzineprijzen is elektrisch rijden financieel erg interessant.