Dagelijks nieuwe content Elke werkdag en nieuwe artikel
Altijd de beste keuze voor jouw persoonlijke situatie
Compleet onafhankelijk Alles draait om jou
Eenvoudig besparen Met onze diensten

Misschien vind je dit ook leuk

Gemakkelijk besparen op je verzekeringen

Vaste lasten zijn gelukkig niet zo vast als je eigenlijk denkt. Vaak is er voor iedereen toch een mogelijkheid om nog ergens te besparen op je uitgaven. Elke tien euro die je maandelijks minder uit hoeft te geven voor je verzekering is uiteindelijk toch mooi mee genomen. Maar waar moet je precies beginnen? Wij hebben een aantal goede tips voor je op een rij gezet.

1. Bekijk je energiecontract

Gemiddeld gezien blijven Nederlanders over het algemeen lang bij een energieleverancier. Vaak verschillen de prijzen per energieleverancier flink. Zonde als jij dus bij jouw energieleverancier een stuk meer betaalt dan wanneer je zou overstappen. Daarnaast krijg je vaak ook een leuke welkomstkorting. Hou er wel rekening mee dat de energieprijzen op dit moment flink gestegen zijn, wellicht is het daarom nu niet het beste moment om over te stappen. Kijk daarom altijd vooruit naar wanneer het een goed moment zou zijn om over te stappen.

2. Een passende reisverzekering

Een kleine tip die toch een hoop geld kan besparen. Neem eens een kijkje naar je reisverzekering. Heb je er een met Werelddekking? Ga dan bij jezelf na of je binnenkort van plan bent om een verre reis te maken. Wanneer dit niet het geval is heb je namelijk gewoon genoeg aan Europadekking. Dit kan al gauw enkele euro’s per maand schelen. Hoeveel het precies is is natuurlijk afhankelijk van je huidige verzekering.

3. De juiste autoverzekering

Bijna 63% van de autobezitters met een leeftijd tussen de 18 en 44 kijkt nooit naar hun autoverzekering. Zonde eigenlijk. De verzekering die een aantal jaar geleden misschien het goedkoopste was kan nu zomaar opeens een van de duurdere zijn. Dit kan gebeuren door een aantal redenen:

De premie is gewijzigd. Dit kan ook gebeuren wanneer je schade vrije jaren krijgt of deze juist kwijt raakt. Daarom kan het zeker geen kwaad regelmatig te vergelijken. De kans is groot dat het momenteel al beter kan.

Je auto wordt ouder. Is het dan nog wel verstandig om met de duurste Allrisk verzekering rond te rijden? Vaak heb je al genoeg aan een goedkopere Beperkt Casco verzekering. Hiermee kun je fors besparen op je premie.

Ben je in de tussentijd verhuisd een heb je een nieuwe postcode? Ook dan is het verstandig om even te vergelijken. Iedere verzekeraar bepaalt zijn premies op een andere manier. Het kan dus zomaar zo zijn dat je in je nieuwe omgeving een andere premie kunt gaan betalen.

4. Je duurste verzekering

Waarschijnlijk is ook bij jou je zorgverzekering de duurste verzekering. Een basisverzekering is voor iedereen dan ook verplicht. Daarnaast zijn er veel mensen die toch kiezen voor een aanvullend pakket. Hoe meer je aan dit pakket toevoegt, des te hoger de premie die je moet betalen.

Het is daarom erg belangrijk om zorgvuldig na te gaan wat je allemaal nodig hebt en vooral na te gaan wat je dus niet nodig hebt. Zo voorkom je dat je onnodig veel premie betaalt. Houdt er wel rekening mee dat je enkel in de maanden november en december over kunt stappen. Het kan daarom geen verkeerd idee zijn een reminder voor jezelf klaar te zetten zodat je het niet vergeet.

5. Alles in één pakket

Kies je voor een verzekeringspakket? Dan zitten vaak je inboedelverzekering, opstalverzekering, doorlopende reisverzekering en aansprakelijkheidsverzekering bij elkaar. Ook kun je ervoor kiezen je autoverzekering hieraan toe te voegen. Handig wanneer je schade hebt, dan hoef je maar naar 1 verzekeraar te stappen. Daarnaast bieden deze verzekeraars premiekorting aan wanneer je meerdere verzekeringen bij ze afsluit. Zo betaal je dus minder voor een pakket dan voor al je losse verzekeringen.

Andere artikelen welke wellicht interessant zijn