Dagelijks nieuwe content Elke werkdag en nieuwe artikel
Altijd de beste keuze voor jouw persoonlijke situatie
Compleet onafhankelijk Alles draait om jou
Eenvoudig besparen Met onze diensten

Hoe kies je de beste lingerie

Lingerie zoeken kan een hele leuke aangelegenheid zijn of een helse zoektocht. Van cups naar bandjes, strikjes tot haakjes. Als het om lingerie gaat is er voor ieder wel wat wils. Hier zijn een aantal tips om effectiever en efficiënter te werkt te gaan.

Tip 1: Meten is weten
Naarmate we ouder worden is het verstandig om de juiste maten te dragen. Dit kan je makkelijk zelf meten door simpelweg een meetlint te nemen en de borstomvang op te meten.  Door de juiste maten te dragen is het niet alleen veel comfortabeler om lingerie te dragen maat is het ook fijn om te weten dat je de juiste maten draagt. In het leven veranderen we niet alleen met leeftijd maar ook zeker met ons lichaam. Zo is het belangrijk om naar de behoeftes van je lichaam te luisteren. Een handige tip om te kijken of je de juiste maat beha draagt is om te kijken naar de cup. Valt alles op zijn plaats dan heb je de juiste maat en heb je nog ruimte over dan wordt het tijd om een nieuwe bh te kopen.

Misschien vind je dit ook leuk

Tip 2: Afstemmen
Lingerie wordt vaak in setjes verkocht. Zo gaan fabrikanten er vaak vanuit dat vrouwen dezelfde maat zowel boven en onder dragen. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Door juist te mixen en te matchen kan je een leuk uniek setje creëren. Het is een tip om lingerie in dezelfde kleur of stijl te kopen. Hierdoor past het optisch beter bij elkaar en geeft het een completer beeld.

Tip 3: Bij twijfel, kies voor een neutrale kleur
Een veelzijdige beha is wat alle vrouwen willen maar die hoeft uiteraard niet saai te zijn. Kijk naar belangrijke items zoals pasvorm, comfort en ondersteuning. Door een beha te kopen in een neutrale kleur kan je niet alleen makkelijker combineren maar ook zeker sneller een keuze maken in de ochtend.

Tip 4: Check de pasvorm van je beha onder je kleren
Bij een fijne goedpassende bh is het tip om het ook eens te controleren met kleren aan. Dit kan een simpel T-shirt zijn of kleren die je tijdens het passen al aan hebt gehad. Zo zie je hoe de beha eruit komt te zien als je volledig gekleed bent. Zie je randen of plooien dan kan je hier rekening mee houden.

Tip 5: Durf hulp te vragen
Winkelmedewerkers weten meer dan je zou denken. Ze zijn er niet alleen om de winkel in orde te houden maar ook zeker om je te helpen. Ze begrijpen het lichaam van de vrouw en haar behoeftes.
Ze hebben daarbij veel ervaring en deskundigheid. In de winkel is het mogelijk om je te laten opmeten en om hulp te verkrijgen over de juiste pasvorm of trends. Een lichaam kan natuurlijk erg veranderen. Daarom is kan het erg behulpzaam zijn om iemand anders ernaar te laten kijken. Ze weten veel over trends en bruikbaarheid. Wees daarom niet bang om hulp te vragen.

Tip 6: Ga naar een speciaalzaak
Bij een speciaalzaak kunt u het beste advies krijgen rondom het zoeken van de juiste lingerie. Dit is vooral handig bij vrouwen die minder mobiel zijn of een cupmaat hebben die niet in standaard lingeriewinkels aanwezig zijn. Hierdoor kun je persoonlijk advies krijgen van andere vrouwen die net iets meer weten van lingerie dan in een standaard winkel.

Tip 7: Wees voorzichtig bij het wassen
Het wassen van je beha is het beste in een speciale waszak. Dit zorgt ervoor dat je beha beschermd is voor de rotaties in de wasmachine. Hierdoor kan je beugel minder snel kapotgaan. De beha is niet alleen beschermd tegen de wasmachine maar ook tegen andere kleding die in de wasmachine aanwezig is. Denk maar aan haakjes die door schade kunnen oplopen.

Tip 8: Vervang wanneer het nodig is
Een beha gaat lang mee en sommige vrouwen dragen dezelfde beha jarenlang. Toch is het verstandig om een beha na een enige tijd te vervangen. Een beha kan zijn pasvorm of ondersteuning zijn verloren en dat is niet meteen te zien. Zodra je eenmaal gewend bent aan een beha is het makkelijk om dit te vergeten. Na jaren een beha te hebben gewassen kan het dus zo zijn dat je beha aan vervanging toe is.

Gerelateerde artikelen

Volgende Post