Dagelijks nieuwe content Elke werkdag en nieuwe artikel
Altijd de beste keuze voor jouw persoonlijke situatie
Compleet onafhankelijk Alles draait om jou
Eenvoudig besparen Met onze diensten

Misschien vind je dit ook leuk

Overwaarde opnemen? Dit is hoe het werkt!

Nederlandse woningen zijn de afgelopen tijd fors in prijs gestegen en veel Nederlanders zoeken naar manieren om deze overwaarde op te nemen. Het oversluiten van de hypotheek naar een lager rentepercentage is één van de manieren waarop dit mogelijk is. Zo bespaar je niet alleen op de hypotheeklasten, maar heb je ook de mogelijkheid om de overwaarde naar je bankrekening te laten storten! Zo kun je dit bijvoorbeeld gebruiken voor een grote aankoop of een verre reis!

Wat is overwaarde?

Er is sprake van overwaarde wanneer de waarde van de woning hoger is dan de waarde van de hypotheek. Omdat de huizenprijzen in Nederland over de jaren gemiddeld fors stijgen, hebben veel Nederlanders met een wat oudere hypotheek behoorlijk wat overwaarde in de woning zitten. In dit geval zijn er enkele manieren waarop de overwaarde van de woning, uit de woning kan worden gehaald. Hierover lees je hieronder meer!

Hoe werkt oversluiten?

Het oversluiten van de hypotheek kan handig zijn om verschillende redenen. Wanneer je een relatief hoog rentepercentage betaalt, de hypotheek wilt verhogen voor het verduurzamen van de woning, het einde van de rentevaste periode nadert of de overwaarde van de woning wilt opnemen kan oversluiten een interessante oplossing zijn. Bij het oversluiten van de hypotheek wordt de bestaande hypotheek opnieuw afgesloten naar een nieuw rentepercentage welke doorgaans lager is dan de huidige hypotheekrente. Hierdoor kan bespaard worden op de maandelijkse hypotheeklasten, en kan de overwaarde uit de woning worden opgenomen. Een goede onafhankelijke adviseur zal altijd alle aanbieders vergelijken om tot de meest voordelige oplossing te komen.

Andere manieren om overwaarde op te nemen

Naast het oversluiten van de hypotheek zijn er enkele andere mogelijkheden om de overwaarde op te nemen. Zo kan de overwaarde worden vrijgemaakt bij de verkoop of wanneer de huidige hypotheekhoogte wordt verhoogd. Twijfel je nog aan welke mogelijkheden jij hebt om je overwaarde te verzilveren? Vraag dan via onderstaande knop een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Waarom het inwinnen van goed advies belangrijk is

Bij het overwegen van je mogelijkheden is het verstandig om een onafhankelijk adviseur in te schakelen. Een onafhankelijk adviseur vergelijkt namelijk alle verschillende aanbieders, zodat de mogelijkheden voor jouw situatie goed in kaart kunnen worden gebracht. Wanneer je dit bij je eigen bank doet, worden alleen de mogelijkheden bij desbetreffende bank meegenomen. Het kan vaak een stuk voordeliger! Ben jij benieuwd of jij kunt besparen op je hypotheeklasten, of wil je weten of je de overwaarde uit je woning kunt opnemen? Vraag dan via onderstaande knop een vrijblijvend adviesgesprek aan van een onafhankelijk adviseur!