Dagelijks nieuwe content Elke werkdag en nieuwe artikel
Altijd de beste keuze voor jouw persoonlijke situatie
Compleet onafhankelijk Alles draait om jou
Eenvoudig besparen Met onze diensten

Misschien vind je dit ook leuk

Zo kies je het beste mobiele abonnement

Met ontelbare mobiele providers snappen we dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het kiezen van het beste mobiele abonnement lijkt daardoor bijna onmogelijk. Wij hebben de 5 beste tips zodat jij voortaan belt met het perfecte abonnement!

Tip 1: hoeveel internet heb ik nodig

Speel je het liefst de hele dag spelletjes of kijk je graag naar video’s op Youtube? Dan is het handig om te kiezen voor onbeperkt internet. Als je liever rustig online zoekt naar dat leuke restaurantje of alleen scrolt over Facebook, dan kan het zijn dat je goedkoper uit bent met een lagere internet bundel. Kijk dus altijd goed of je huidige bundel nog wel bij je past. 

Tip 2: hoeveel minuten gebruik ik per maand

Wanneer je dagelijks veel belt, is een abonnement met onbeperkt bellen voor je de beste oplossing. Als je namelijk buiten je bundel komt, lopen de kosten al snel op. Het is dus goed om rekening te houden met hoeveel je per maand denkt nodig te hebben.

Veel providers geven je de keus om een vast aantal minuten/ Mbps af te nemen in de maand. Deze bundel heeft dus een vaste hoeveelheid aan minuten en Mbps. Dit betekent dat wanneer je op het internet iets opzoekt, je bundel leeg gaat, waardoor je minder minuten overhoudt.

Tip 3: Vast of variabel internet

Ken je het gevoel van dat je op vakantie nog even die foto wilt posten, maar je krijgt het bericht dat je bundel op is. Dit is tegenwoordig makkelijk op te lossen door een variabel abonnement af te sluiten. Met zo’n abonnement kun je jouw abonnementskosten wijzigen. Wanneer je dus even een maand meer internet nodig hebt, betaal je meer totdat je ervoor kiest dit weer naar beneden te zetten.

De voorwaarden van een variabel abonnement verschillen per provider. Het is dus raadzaam om dit altijd uit te zoeken, voordat je ergens een abonnement afsluit.

Tip 4: Maandelijks bedrag

Ga je voor die nieuwe smartphone of houd je het bij een sim only abonnement? Deze verschillende abonnementen verschillen erg in prijs. Het is daarom belangrijk dat je voordat je een abonnement afsluit, vooraf bepaald wat je maximaal wilt gaan betalen voor een abonnement. 

Wanneer je niet zeker bent of je voor het juiste abonnement kiest, raden we je aan dit altijd te bespreken met een adviseur. Zo maak je geen ondoordachte beslissingen en weet je dat je goed zit.

Tip 5: Looptijd contract

Tegenwoordig kies je bij het afsluiten van een mobiel abonnement voor een bepaalde looptijd. In de meeste gevallen is dit eenjarig of tweejarig. Let er dan ook op dat je een contract afsluit voor een bepaalde periode. Het abonnement zal dus ook doorlopen op momenten dat je even iets minder te besteden hebt.

Andere artikelen welke wellicht interessant zijn