Dagelijks nieuwe content Elke werkdag en nieuwe artikel
Altijd de beste keuze voor jouw persoonlijke situatie
Compleet onafhankelijk Alles draait om jou
Eenvoudig besparen Met onze diensten

Misschien vind je dit ook leuk

Tips bij het aanschaffen van zonnepanelen

Zonnepanelen worden steeds populairder en dat heeft verschillende redenen. Er zijn een hoop verschillende soorten op de markt te vinden. Het is belangrijk dat je je goed verdiept en uiteindelijk koopt wat het beste bij je past.

1. Soorten paneelsystemen

Er zijn panelen verkrijgbaar met verschillende systemen. Zo zit er bijvoorbeeld een verschil in de afwerking van de panelen. Je hebt panelen met en zonder aluminiumrand.  Het gaat er dan maar net om wat jij zelf mooier vindt. Ook is het belangrijk dat je kijkt naar het rendement dat de panelen opleveren, dit is namelijk niet altijd even hoog. Panelen met een aluminiumrand hebben minder oppervlak waardoor het rendement ook vaak ook lager is, hou hier ook zeker rekening mee. Vraag een expert naar de verschillende mogelijkheden. Zo heb je direct een overzicht van wat er kan en kun jij voor de optie gaan die het beste bij jou past. 

2. De effectiviteit van de panelen

Naast dat het uiterlijk van de panelen van invloed kan zijn op de effectiviteit is er ook een onderling verschil in kwaliteit. Het is hierbij belangrijk dat je kijkt naar het kWh dat een paneel op kan leveren. Hoe hoger het kWh is, hoe hoger de opbrengst is qua energie. Een paneel dat meer opbrengt hoeft niet perse duurder te zijn.

3. De Wattpiek van de panelen

Dan is er ook nog de wattpiek van een zonnepaneel. Dit is het maximale vermogen wat een paneel kan opwekken. Dit heeft dus niet te maken met het opvangen van het zonlicht, maar vooral met de capaciteit die het paneel heeft om zonlicht om te zetten naar energie. Hoe hoger de wattpiek is van een paneel, hoe meer deze dan ook kan opleveren en des te meer geld kan er uiteindelijk bespaart worden met de panelen.

4. De kosten

Zonnepanelen zijn er in verschillende prijscategorieën te vinden. Zoek je online dan zul je erachter komen dat dit niet altijd iets zegt over de kwaliteit. Zo hoeft het echt niet te betekenen dat een duurder paneel ook van betere kwaliteit is. Je kunt er het beste voor kiezen om de panelen met elkaar te vergelijken. Let dan op de bovenstaande tips wat betreft de wattpiek en natuurlijk de effectiviteit van de panelen. Het is bijvoorbeeld ook altijd een goed idee om te gaan kijken naar zonnepanelen die door meerdere bedrijven getest zijn. Ben je benieuwd wat jouw kosten zouden zijn wanneer je panelen laat plaatsen? Er zijn leveranciers die gratis offertes aanbieden, zo weet je direct wat het je kan gaan kosten.

5. De afmetingen

Als laatste is het belangrijk om goed te kijken naar de verschillende afmetingen van de panelen. Niet alle panelen passen op elk dak. Een installateur kan gemakkelijk op basis van een gemaakte satelliet foto uitmeten hoeveel panelen er passend zouden zijn op jouw dak, dit wordt vaak geheel gratis en vrijblijvend aangeboden. Laat daarom altijd een expert opmeten, dan weet je direct hoeveel panelen er zouden passen, wat de kosten zouden zijn en hoeveel rendement je kunt gaan verwachten te behalen.

 

Andere artikelen welke wellicht interessant zijn